Naše brašno

Kuvati s ljubavlju i pravim sastojcima - najjednostavniji je recept za pripremu raznovrsnih poslastica, hlebova i peciva. Nezaobilazni sastojak svakog recepta su pšenična i kukuruzna brašna "Domaćica" iz asortimana "Fidelinka". Tradicija, bogatstvo asortimana i dugoročna posvećenost održavanju kvaliteta stvorili su lojalnu bazu potrošača naših proizvoda, kako u zemlji tako i van nje.

Pšenično brašno

Pšenica je najvažnija vrsta žitarice, kako po rasprostranjenosti i proizvodnji, tako i po svojoj hranljivoj vrednosti. Pšenično zrno sastoji se od tri glavna dela: omotača, endosperma i klice. Omotač je bogat mineralima i vitaminima, naročito iz B grupe. Endosperm sadrži najviše proteina i ugljenih hidrata, a klica je bogata esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom E.

Domacica - Obogaceno brasno Tip400 meko

"Domaćica" Obogaćeno brašno
T400 meko

Obogaćivanje brašna vitaminima i mineralima je renomiran i opšteprihvaćen metod u preko 70 zemalja širom sveta, kojim namirnice iz svakodnevne upotrebe postaju zdravije i hranljivije za ljudski organizam, a ne menjaju svoj uobičajeni ukus, miris i izgled.

Folna kiselina i gvožđe doprinose boljem stanju krvnih sudova, smanjenju razdražljivosti i umora, kao i boljoj koncentraciji, izdržljivosti i kvalitetnijem snu. Obogaćeno pšenično brašno pomaže u zadovoljavanju potreba za preporučenim dnevnim količinama vitamina i minerala, namenjeno je celokupnoj populaciji - kako deci, trudnicama i starijim osobama tako i studentima, sportistima i svima koji vode aktivan i zdrav život i žele da u potpunosti iskoriste svoje psihofizičke potencijale.

Obogaćeno brašno preporučuje se svima, a njegovi hranljivi sastojci pomažu ljudima da budu produktivniji, snažniji i zdraviji.

Pioniri u proizvodnji obogaćnog brašna i testenine

Domacica - psenicni griz Tip400

"Domaćica" Pšenični griz T-400

Pšenični griz je proizvod dobijen iz centralnog dela endosperma zrna pšenice. Proizvod se ogleda visokom energetskom vrednošću, bogatim sadržajem ugljenih hidrata, manjim sadržajem proteina i veoma malim sadržajem masti. Pšenični griz se najčešće koristi za pripremanje raznih vrsta kohova, kašica za decu, griz knedli…

U prodaji se može naći upakovan u papirnu ambalažu od 1/2kg.

Domacica - Namensko psenicno brasno Tip400 Ostro

“Domaćica” Namensko pšenično brašno T-400 oštro

Namensko pšenično brašno T-400 oštro je proizvod dobijen izdvajanjem najfinijega dela endosperma zrna pšenice. Odlikuje se blagom žućkastom bojom i oštrom granulacijom, po čemu je i dobilo svoj naziv. Niske je nutritivne vrednosti, ali se ogleda odličnim tehnološkim osobinama. Preporučuje se za pripremanje biskvitnih testa, kolača, torti, čajnih peciva, gde je kvasac sredstvo za narastanje testa.

U prodaji se može naći upakovan u papirnu ambalažu od 1kg, 5kg i 25kg.

Domacica - Namensko psenicno brasno Tip400 Meko

"Domaćica" Namensko pšenično brašno T-400 meko

Namensko pšenično brašno T-400 meko je proizvod koji se dobija iz najfinijeg dela endosperma. Odlikuje se izrazito belom bojom i finom praškastom strukturom odličnih tehnoloških osobina za pripremu finih testa i peciva, mekika, krofni, kora za pitu, gde je kvasac sredstvo za narastanje testa.

U prodaji se može naći upakovan u papirnu ambalažu od 1kg, 5kg i 25kg

Domacica - Namensko psenicno integralno brasno

"Domaćica" Pšenično brašno T-500

Pšenično brašno T-500 je prozvod dobijen iz centralnih delova endosperma, sa manjim procentom učešća omotača i aleuronskog sloja. Odlikuje se veoma finom praškastom strukturom, za nijansu tamnije boje od belog brašna. Bogatije je u sadržaju vitamina i minerala od belih brašna i iz tih razloga ima veću nutritivnu vrednost. Najčešće se koriti za pripremu hleba, kvasnih testa, slanih i slatkih peciva, gde je kvasac sredstvo za narastanje testa.

U prodaji se može naći upakovan u papirnu ambalažu: od 1kg, 5kg, 25kg i 50kg.

Domacica - Namensko psenicno brasno Tip400 Ostro

"Domaćica" Pšenično integralno brašno

Dobija se mlevenjem celog zrna pripremljene i očišćene pšenice bez prosejavanja i odvajanja mekinja. Sadrži sve delove zrna pšenice i smatra se najpovoljnijim za ljudsku ishranu. Bogato je proteinima, vitaminima (naročito B grupe i vitaminom E) i mineralima. Hleb pripremljen u potpunosti od ovog brašna je tvrd, zbog čega se često kombinuje sa ostalim tipovima pšeničnog brašna. Preporučuje se za pripremu raznih vrsta hlebova, peciva i kolača.

U prodaji se može naći upakovan u papirnu ambalažu od 1kg.

Kukuruzno brašno

Kukuruz kao tradicionalana hrana potiče iz Južne Amerike, ali je danas široko prihvaćen i u evropskoj kuhinji. Kukuruz obiluje prehrambenim vlaknima, folnom kiselinom i vitaminom B1.

Domacica - Kukuruzno brasno

"Domaćica" Kukuruzno brašno

Dobija se mlevenjem pripremljenog i očišćenog isklicanog kukuruza. Kukuruzno brašno, kao obezmašćeni deo ugljenih hidrata iz kukuruza, je odlična komponenta u nizu prehrambenih proizvoda. Koristi se za pripremu specijalnih vrsta hlebova, mešanjem sa pšeničnim brašnom, raznih poslastica. Bogato je lako svarljivim ugljenim hidratima.

Domacica - Kukuruzni griz

"Domaćica" Kukuruzni griz

Dobija se mlevenjem pripremljenog i očišćenog isklicanog kukuruza. Kukuruzni griz, kao obezmašćeni deo ugljenih hidrata iz kukuruza, je odlična komponenta u nizu prehrambenih proizvoda, od paniranja do niza konditorskih proizvoda. Koristi se za pripremu domaćih knedli, kačamaka, kaša, keksa, i mešanjem sa pšeničnim brašnom za izradu raznih poslastica. Bogat je lako svarljivim ugljenim hidratima.